پشتیبانی از MP3 بزودی متوقف می‌شود

به جرات می توان گفت پسوند mp3 در کنار آیپاد اپل از دهه 90 میلادی انقلابی در موسیقی ایجاد کردند و آن را از هنری کلاسیک و خاص، به صنعتی عظیم تبدیل کردند و تجربه چندین نسل فعلی و احتمالا تمام نسل های آینده را از تعامل با هنر موسیقی تغییر دادند.

اگرچه تعداد چندین فرمت کوچک و بزرگ مختلف با برخورداری از ویژگی‌ها و قابلیت‌های گوناگون جهت ویرایش و پخش فایل‌های صوتی هم‌اکنون حاضر می‌باشند، اما فرمت MP3 به دلیل برخورداری از پشتیبانی گسترده توسط نرم‌افزارها و دستگاه‌های پخش‌کننده متفاوت همچنان به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین نمونه‌های موجود در این زمینه خودنمایی کرده و نام آن را موقعیت‌های بسیاری می‌توانیم مشاهده کنیم، اما ازآنجایی‌که تمامی چیزهای خوب نیز همانند عمر انسان سرانجامی داشته و پایانی برای آن تعریف شده است، لذا به نظر می‌رسد که چرخ زمانه اکنون فرمت دیرینه و پرطرفدار MP3 را هدف قرار داده است تا با قطع پشتیبانی رسمی توسط سازندگان آن به‌صورت رسمی سند بازنشستگی خود را امضاء کند.

موسسه فرانهوفر آلمان که در دهه 90 فرمت mp3 را معرفی کرده بود روز گذشته با انتشار بیانیه ای رسما بازنشستگی آن را تائید نموده و اعلام کرد از این پس فرمت جدید AAC(مخفف عبارت Advanced Audio Coding ) یا کدگذاری پیشرفته صوتی به عنوان معیار و استاندارد فرمت های موسیقی در فایل های صوتی و تصویری شناخته خواهد شد.

به گفته موسسه فرانهوفر، استفاده از فرمت AAC باعث می شود بتوان با بیت ریت پایین تر، کیفیت بالاتری از موزیک را در اختیار کاربران قرار داد و انتظار می رود تلویزیون های دیجیتال و ایستگاه های رادیویی نیز به تدریج آن را جایگزین فرمت قدیمی کنند.

اگرچه این اولین باری نیست که شاهد کنار گذاشته شدن فرمت‌های گوناگون و استفاده از نمونه‌های جایگزین آن‌ها در صنعت محتواهای چندرسانه‌ای و اطلاع‌رسانی می‌باشیم، مطمئناً این مهم نیز آخرین آن‌ها نخواهد بود، اما برای آن دسته از افرادی با فرمت MP3 بزرگ شده و به‌گونه‌ای آن را عضوی جدایی‌ناپذیر از خانواده خود تلقی می‌کنند به نظر می‌رسد که باید به زودی مراسم وداع را نظاره‌گر باشند.
در هر صورت از این پس باید mp3 را به عنوان فرمتی متعلق به نسل گذشته شناخت و به مطالعه بر روی مزایای استفاده از AAC و تفاوت های آن با فرمت قدیمی تر پرداخت. در حال حاضر بسیاری از عرضه کنندگان فایل های صوتی از جمله اپل در آی تیونز و اسپاتیفای فرمت AAC را در اختیار کاربران خود قرار می دهند به نظر می رسد به دلیل گسترش استریم آنلاین و استفاده از سرویس های مشابه، روند قبول AAC به عنوان استاندارد جدید با سرعت چشمگیری ادامه یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =